
علائمی که می گویند کبدتان بیمار است
زرد شدن رنگ صورت
زمانی که به واسطه ابتلا به هپاتیت، سیروز و انسداد مجاری صفراوی به دلیل وجود تومور یا سنگ کیسه صفرا اختلالی در عملکرد کبد به وجود می آید، یک زردی آشکاری در پوست دیده می شود. بنابراین زردی پوست، سفیدی چشم ها و مخاط داخل دهان بی دلیل نبوده و ممکن است علامت بیماری کبدی باشد.
دلیل این تغییر رنگ و زردی به افزایش بیلی روبین مربوط می شود. این رنگدانه موجود در صفرا از تجزیه گلبول های قرمز تولید شده و باعث زردی می شود. این رنگدانه به طور معمول از طریق کبد منتقل می شود و سپس از طریق ادرار و مدفوع دفع می شود. اما اگر کبد به خوبی کار نکند، بیلیروبین در بدن و بویژه در سطح پوست و چشم ها تجمع پیدا می کند. به همین دلیل سفیدی چشم ها و رنگ پوست زرد می شود.
بی خوابی
افرادی که روزها احساس خواب آلودگی زیادی می کنند، شب ها به سختی به خواب می روند و بیشتر دچار مشکلات بیخوابی شبانه هستند، بهتر است وضعیت کبد خود را بررسی کنند، چون ممکن است این علائم نشان دهنده اختلالی در کبد باشد.
زمانی که این ارگان به وظایف خود عمل نمی کند، نمی تواند به اندازه کافی سموم تجمع یافته در بدن را دفع کند. این مسئله نیز باعث بروز اختلال در تمرکز و خواب می شود و یک دور باطل در خواب شب و روز بروز می کند. البته باید گفت که دردهای بدن نیز باعث بروز اختلالات خواب می شوند.
حالت تهوع و سنگینی معده
افرادی که به طور مرتب از مشکلات گوارشی و سنگینی معده بعد از صرف غذا شکایت می کنند احتمالا در معرض مشکلات کبدی قرار دارند. این افراد به خوبی نمی توانند غذا را هضم کنند. کبد بزرگ ترین غده موجود در بدن انسان است. در بین عملکردهای بیشمار این ارگان می توان به ترشح صفرای لازم برای گوارش اشاره کرد. زمانی که کبد به وظایف خود به درستی عمل نکند، باعث ایجاد مشکلات گوارشی می شود.
ورم شکم
در صورت بروز مشکلات کبدی، شکم به طور ناگهانی حجیم و بزرگ می شود و افزایش وزن به طور چشمگیری به چشم می خورد، چون در صورت اختلال در عملکرد کبد، این عضو سفت و سخت شده و در جریان خون مجرای گوارشی نیز اختلال بروز می کند. این وضعیت باعث بروز آسیت یا آب آوردن شکم می شود.
مدفوع بی رنگ
در صورت بروز مشکل در عملکرد کبد، مدفوع رنگ قهوه ای معمولی خود را از دست می دهد و برعکس روشن تر و برخی مواقع سفید می شود.
به خاطر اینکه در صورت بروز مشکلات کبدی مانند هپاتیت، سیروز، سرطان، انسداد مجاری صفراوی و غیره، مدفوع به طور کامل یا جزئی بی رنگ می شود و این مسئله نشان دهنده فقدان املاح صفراوی است. مشکلات کبدی همچنین باعث می شود که رنگ ادرار، قهوه ای تیره و تقریبا سیاه شود.
خارش پوست
زمانی که خارش پوست طول می کشد و با خاراندن از بین نمی رود و با خستگی و کاهش وزن همراه است، می تواند نشان دهنده بیماری کبدی باشد. در اغلب موارد این مسئله با زردی نیز همراه است.
خارش پوست در نتیجه افزایش بیلیروبین بروز می کند. معمولا این رنگدانه از طریق کبد انتقال داده می شود و سپس از طریق ادرار و مدفوع از بدن دفع می شود. زمانی که کبد به خوبی عمل می کند بیلی روبین در بدن تجمع کرده و باعث خارش پوست می شود.